Tábory 2017

Vážení rodiče, milí mladí geniátoři,
na následujících řádcích nabízíme odpovědi na nejčastěji kladené otázky ohledně táborů.

Kde a kdy se budou letos tábory konat?

Pro rok 2017 jsme pro vás připravili nabídku příměstských táborů a jednu letošní novinku: jeden turnus pobytového tábora. Tábory se budou konat v průběhu celého července a srpna ve třech městech – v Olomouci, Prostějově a Hlubočkách.
V Olomouci budeme mít k dispozici zázemí skautské klubovny u Hradiska (Černá cesta 69), v Prostějově prostory v bývalé ZŠ na Husově náměstí (Husovo nám. 94) a v Hlubočkách-Mariánském Údolí vědecko-řemeslnou dílnu nad hračkářstvím Mihaj (Olomoucká 357). Pobytový tábor se uskuteční v Hlubočkách-Hrubé Vodě.
Přehled letošních termínů s elektronickými přihláškami najdete v kalendáři na našem webu.

Co nás na táboře čeká?

Už třetí rok se můžete těšit na nevšední vědu, nejmodernější techniku, netradiční řemesla a dovednosti, sport, legraci a atraktivní hry! Letos jsme pro vás připravili tábory s názvy Cestovatelé časem, Město pod lupou a Sám doma. Více si o nich můžete přečíst v kalendáři u jednotlivých turnusů.

Pro koho jsou tábory určeny?

Pro děti od 5 do 15 let. Děti budou první den rozděleny do skupinek podle věku a svých schopností. Po domluvě s rodiči můžeme sourozence nebo kamarády zařadit do jedné skupiny. Maximální kapacita táborů je 25 dětí. Preferujeme individuální přístup, kterého je možné docílit pouze v malých skupinách. Našim cílem je, aby si děti vše samy vyzkoušely.

Od kdy do kdy trvá program?

Program příměstského tábora probíhá od pondělí do pátku vždy od 8 do 16 hodin. Děti budou přebírat lektoři již od sedmi hodin ráno a rodiče si je vyzvednou do 17 hodin. Hodinu před a po skončení programu mohou děti využít k samostatnému hraní, vylepšování výrobků apod., k dispozici jim budou deskové hry, sportovní pomůcky atd. Starší děti mohou po domluvě rodičů s hlavním vedoucím tábora a po písemném souhlasu ráno přicházet a po skončení programu odcházet domů samy.

Cena tábora?

Cena za pětidenní příměstský tábor je 2300 Kč. V ceně jsou zahrnuty strava, pojištění, náklady na materiál, případně vstup do muzea, na koupaliště apod. Desetidenní pobytový tábor stojí 5600 Kč, k ceně je připočteno ubytování v rodinném penzionu.

Neumřeme hlady?

Děti mají v ceně tábora zajištěny dvě svačiny, oběd a pitný režim. V přihlášce je prostor pro vyplnění alergií a potravinových omezení, na které budeme při sestavování jídelníčku brát ohled. V přihlášce můžete také vyplnit kolonku „jídlo, které dítě opravdu nemá rádo“. Na táborech děti rozhodně do jídla nenutíme, pokud bychom se s výběrem skutečně netrefili, dítěti bude nabídnuta alternativa v podobě „neutrální“ svačiny (např. rohlík s máslem a šunkou).

Co si mají děti nosit s sebou?

Děti by měly být z domu vybaveny vhodným oblečením a obutím pro pobyt ve vnitřních prostorách i venku, pokrývkou hlavy a označenou lahví na pití. Všechny ostatní pomůcky, nářadí a potřeby dítě obdrží v průběhu tábora. Seznam věcí potřebných pro pobytové tábory obdržíte s dostatečným předstihem.

Bezpečnost a zdraví

Děti budou během tábora pracovat s nářadím a nástroji s ohledem na svůj věk a své schopnosti pod dohledem odborných lektorů. Po celou dobu tábora bude přítomen zdravotník volnočasových akcí. Pokud vaše dítě užívá pravidelně nějaké léky, má alergii nebo jakékoli jiné zdravotní obtíže, dejte nám to, prosím, vědět vyplněním příslušné kolonky v přihlášce. Tyto informace jsou důvěrné a nebudou poskytnuty žádnému dalšímu subjektu. Slouží pouze k zajištění bezpečí a pohody dětí na táboře.

A co papírování?

Rodiče vyplní přihlášku na webu. Po připsání částky na účet se přihláška stává závaznou pro obě strany. Při nástupu na tábor odevzdá rodič vyplněnou a podepsanou přihlášku, kopii kartičky zdravotní pojišťovny a potvrzení o zdravotní způsobilosti dítěte. Děti budou v průběhu tábora pojištěny (pojistka bude k nahlédnutí u hlavního vedoucí tábora).

Jak se na tábor přihlásit?

V kalendáři na webu www.geniator.cz vyberte termín tábora, který se vám líbí, a klikněte na tlačítko Přihláška. Otevře se formulář, který vyplníte a tlačítkem Poslat v pravém horním rohu jej odešlete. A to je vše.

Zůstaneme v kontaktu?

Po vyplnění a odeslání přihlášky vám od nás přijde potvrzovací email, že přihlášení proběhlo v pořádku, následně pak email s podrobnostmi k provedení platby. Cca týden před zahájením tábora vám pošleme email s připomínkou blížícího se tábora a dokumenty, které je třeba vytisknout a vyplnit.
Pokud nenaleznete na našich stránkách odpověď na některou ze svých otázek, neváhejte nás kontaktovat na [email protected]. Rádi na vaše dotazy odpovíme.

Dostaneme fotografie z tábora?

Samozřejmě. Průběh všech turnusů bude průběžně fotodokumentován a současně bude pořizována reportáž, kterou účastníci tábora po ukončení obdrží. Z tohoto důvodu vás žádáme o vyplnění souhlasu s pořizováním fotografií a zvukových a obrazových záznamů vašich dětí při táborových aktivitách a k využití takto vzniklých materiálů k propagaci obdobných aktivit organizace Věda a technika na dosah, z. ú.